Zakintos, Navagio plaža

Navajo – najlepša plaža Grčke u posedu Zakintosa?

Zakintos, jedno od veoma popularnih letovališta u Grčkoj poslednjih godina posebno privlači turiste iz Srbije. Ostrvo se nalazi na otprilike 24h vožnje od Srbije, ali ni udaljenost ne sprečava domaće turiste da jedva čekaju svoj odmor na ovom fenomenalnom ostrvu. Ono čime Zakintos najviše privlači turiste jesu fantastične plaže, kornjače koje su ujedno i zaštitni znak ostrva, fenomenalan noćni provod, ali i pristupačne cene.
Laganas je najpoznatije letovalište, koje uglavnom privlači mlade ljude, kao iz naše zemlje, tako i Engleze, Italijane i druge. Ukoliko ste se odlučili za mirniji, porodični odmor, a ipak želite da posetite Zakintos, možda je bolje da pronađete neku oazu mira malo dalje od Laganasa, a Zakintos svakako može da se pohvali i takvim letovalištima. Laganas se može poistovetiti sa jednom dugom ulicom prepunom kafića, barova, diskoteka, i sve što se dešava dešava se u njoj. Za svačiji ukus ponešto, gužva, bezbroj mladih u potrazi za najboljim provodom, prepune ulice, još puniji barovi i kafići, kada prvi put krenete kroz ovu ulicu možda ćete se naći u čudu, ali već nakon nekoliko koraka, sati, da ne govorimo dana naviknudi na ludilo, kao svoj na svome nećete odoleti takvoj zabavi.

Kada kažete Zakintos, svi prvo pomisle na čuvenu plažu Navajo. Plaža sa razglednice, slike ove plaže obilaze čitav svet. Grčka se zasigurno može pohvaliti sa velikim brojem divnih plaža, uglavnom su to uvale, napuštene plaže, netaknuta priroda koja nas sve ostavlja bez daha. Lepota je relativna stvar, pa da ne bismo nepravedno proglasili Navajo plažu najlepšom Grčkom plažom, možemo reći da se sigurno svrstava u jednu od njih.
Do plaže je moguće doći jedino brodićem. Lokalne agencije organizuju izlete, uglavnom traju tokom čitavog dana, od nekih 9-17h, tokom kojih se kruzerom obilazi čitavo ostrvo, posećuju još neke poznate uvale i plaže, dok se ne stigne do krajnjeg cilja, Navajo plaže. Postoji i druga mogućnost, ukoliko želite da upoznate ostrvo na drugačiji način, pa ste rešili da se upustite u avanturu obilaska Zakintosa kolima, da dođete do luke Porto Vromi odakle vas taksi brodići voze do ove plaže za svega 15ak minuta. Prednost je što brže stižete, u mogućnosti ste da usput obiđete čitavo ostrvo, ali i ostante duže na samoj plaži, uživate u kupanju, sunčanju, ali i neizostavnom fotografisanju. Nešto što se ne dešava tako često, ali što vas jedino može poremetiti u uživanju na ovoj plaži jeste jak vetar i morska struja koja s vremena na vreme ne dozvoljava brodovima da se približe i pristanu na ovu plažu.

Zašto je Navajo plaža toliko posebna?

Boja peska, mora, uvala, stene koje je okružuju, nasukani brod, nešto je što vas ostavlja bez daha kada izdaleka s broda ugladate ovu plažu. Fenomenalne fotografije, ali ipak nešto što se rečima ne može opisati, i što zaista želite sami da doživite ukoliko ste na Zakintosu. Napravite fantastične fotografije na hrapavom belom pesku, mlečno belim talasima, okupajte se u dubokom kristalno plavom moru.
Niko nije siguran kako se taj nasukani, napušteni brod našao na ovoj plaži. Za njega se vezuju mnoge anegdote. Veruje se da su se Italijanski krijumčari tu sakrili od obalske policije, 1983. godine.
Ukoliko iz nekog razloga ne želite da uživate u čarima Navajo plaže, postoji vidikovac sa koga možete iz ptičje perspektive da vidite ovu prelepu grčku plažu. Balkon, koji sa litice pruža pogled na uvalu, Navajo, orkuženu visokim stenama, uvek je prepun turista koji strpljivo čekaju svoj red kako bi napravili neku fotografiju ove plaže.

Priča je sročena iz pera ljudi iz agencije http://www.fungroup.rs/. Ako imate dodatna pitanja, ili želite da posetite “Zante” slobodno koristite formu za komentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>